Klubbens historie: 
Himmelev Volleyball Klub (HVK) har eksisteret som klub og forening siden 1980. 

Vi har altid været gode til bredden og til at sørge for, at alle kan være med. HVK er ikke en eliteklub, men der er stadig et højt niveau og en lyst til at spille noget rigtig god volleyball. 
Der har også ofte været hold i divisionsrækkerne. 

Her skal være plads til alle, og det er vigtigt for os at HVK er en social klub. Der er årligt flere sociale arrangementer, hvor både aktive og passive medlemmer deltager, og altså også mange mennesker, der ikke spiller volleyball mere. 

Vi deltager som klub på Roskilde Festival, hvor vi har den ikoniske Spaghettibod. Det er en stor del af klubben - både socialt og økonomisk, og der er mange både nuværende og tidligere medlemmer af klubben, der lægger mange timer i at få det til at fungere og blive en god oplevelse for alle. 

På nuværende tidspunkt har vi fokus på at få etableret nogle solide herre- og damehold efter et par år med frafald af spillere. Vores kidsafdeling, der har eksisteret ca. 20 år er stærkt voksende, og fra at vi kunne stille 1-2 hold i starten, fylder vi nu hallen med unger 2 gange om ugen. 

Ungdomsafdelingen er også vokset betragteligt de sidste par år, så her ser vi et stort potentiale for videre udvikling - også til seniorholdene senere hen. 

Så kort sagt, er HVK en volleyball klub, der vil mere end volleyball. Her er plads til bredden, plads til udvikling og plads til fællesskab. 

Herunder kan du få et indblik i Himmelev Volleyball Klub anno 1989, som beskrevet af Michael Noe. 

 

Klubbens historie - 1989: 

“Det hele startede i 1976 hvor Ewald Rasmussen, der er folke- og ungdomsskolelærer, begyndte med volleyball i ungdomsskolen, og som så fik holdene over i HVG, Himmelev Veddelev Gymnastikforening. Interessen steg i løbet af de næste år, og i 1980 stiftedes HVK, Himmelev Volleyball Klub. 

Begyndelsen var præget af trange kår for klubben, og man måtte træne i Himmelev Skoles gymnastiksale, hvor der ikke er meget plads til volleyball. I løbet af de næste par år blev det til oprykninger for det bedste herrehold fra serie 2 og fra serie 1. 

I sæson 82/83 debuterede HVKs herrer i Sjællandsserien, og efter en utrolig flot sæson, blev det til en sikker førsteplads og dermed oprykning til 3. division. Denne sæson var også året, hvor det bedste damehold begyndte at røre på sig. Det blev til oprykning til Sjællandsserien, efter holdet i sæsonen kun havde tabt et enkelt sæt. 

HVK kunne skrive divisionsklub på visitkortet, da man i 1983 startede sæsonen. På trods af at man mistede flere spillere og havde mange skader, lykkedes det holdet at klare sig i divisionen, omend det blev placeret i den nederste halvdel. Også klubbens damer klarede skærene i Sjællandsserien, da holdet i den sidste kamp fik de sidste afgørende point. 

Sæson 84/85 startede meget kedeligt, da klubben så sig nødsaget til at trække herreholdet i 3. division. Kun en enkelt spiller var tilbage, og der var ingen hal til at spille turneringskampe i. Klubbens to sjællandsseriehold blev efter en svær sæson begge liggende i rækken. 

I 85/86 blev det så igen til oprykning til 3. division for herreholdet efter en flot sæson, og også damerne klarede sig pænt med en placering midt i rækken. 

I 86/87 var HVKs herrer så atter i 3. division. Flere nye spillere var kommet til, og holdet viste da også hurtigt, at det ville være med i oprykningskampen. To hold skilte sig ud i toppen af rækken, nemlig Himmelev og Roskilde, og det blev sådan, at lokalopgøret d. 22 marts 1987 ville blive afgørende for oprykningen til 2. division. Ca. 300 tilskuere var mødt op, og efter en utroligt spændende kamp, vandt Himmelev 3-2. Efter sejr i sæsonens sidste kamp var Himmelev for første gang i klubbens historie klar til 2. division. Damerne sikrede sig også oprykning efter en meget spændende afslutning, hvor holdet vandt knebent i den sidste kamp, og dermed var holdet klar til 3. division. 

I sæson 87/88 kunne HVK så stille med et 2. divisionshold hos herrerne og et 3. divisionshold hos damerne. Desværre gik det meget skidt for begge hold, der begge endte sidst og rykkede retur igen. 

I sidste sæson lykkedes det at få stabiliseret herreholdet i 3. division og damerne kunne efter blot en enkelt sæson i Sjællandsserien vende tilbage til 3. division. 

I denne sæson kan HVK altså igen stille med to divisionshold, og de er begge i 3. division. Træningen er intensiveret for begge hold og dameafdelingen har fået tilgang af nye spillere, så vi må håbe at holdene kan klare sig i denne sæson. 

I pokalturneringen er det to gange lykkedes HVKs herrehold at nå frem til 8. og 16. dels finalerne, og det er også blevet til flere sjællands- og kredsmesterskaber til både damer og herrer. 

Ungdomsafdelingens bedste resultat var, da herreynglinge i 1980 blev nr. 4 ved Danmarksmesterskabet. Det er da også på herreynglingeholdet, at klubben har haft sine største talenter. Først i 80’erne blev det til flere ynglingelandskampe til Peter Kjær Rasmussen, og her i 1989 er det klubbens nye talent Jesper Lundtang Petersen, der har været på ynglingelandsholdet. Sidstnævnte er endvidere udtaget til seniorlandsholdets bruttotrup, på trods af at han kun lige er blevet ynglingespiller. 

Himmelev og rockmusik hører sammen, og klubben er da også hvert år på Roskilde Festivalen med klubbens Spaghettibod, hvor ca. 80 frivillige hjælper til. 

Fremtiden i HVK ser lys ud, da det nu er lykkedes at få klubben til at fungere på såvel det spillemæssige, ledelsesmæssige og økonomiske område. Hvis klubben så også får sit højt ønskede klublokale, vil også det sociale område blive endnu bedre.“ - Michael Noe, 1989